TREČIA DIENA!

Trečioji diena. Klasių pristatymai. Visi su nekantrumu ir jauduliu jungiasi į „zoom“ pokalbį. Labai keista sėdėti savo kambaryje ir matyti beveik pusantro šimto langelių su veidais. Antrokų pristatymus pradėjome nuo Užupio himno. Žinoma, po himno direktorės Virginijos Navickienės kalba, kuri, kaip ir per kiekvieną renginį, sušildo širdį, padrąsina ir kartu nuramina. Tad trumpai pakalbėsiu apie antrokų ir mūsų mažųjų pirmokėlių pristatymus.

Pirmieji savo veiklą pristatė 2A klasė, jie kalbėjo apie Užupio respublikos istoriją, įtraukdami ir Užupio valiutą, konstituciją, himną, svarbiausias šventes ir vėliavą. Klasės darbuose, manau, itin išsiskyrė jų kurtas eilėraštis su nuostabia iliustracija.

Po pirmosios klasės pristatymo įtampa dar labiau nuslūgo. Mikrofonus įsijungė ir darbą pristatyti pasiruošė 2C klasė, kuri pristatė tikrai sunkią ir išskirtinę temą – „Ar Užupis tapo ekologiškesnis?“ Manau, jie palietė visus svarbiausius temos aspektus bei sudomino visus besiklausančiuosius, mat ši tema pabrėžia tikrai svarbią šių dienų pasaulinę problemą.

Net neabejoju, kad visi buvo itin susidomėję 2D klasės tema – „Menai Užupyje vakar ir šiandien“. Vėlgi, tai kiekvienam užupiečiui svarbi tema, mes juk augame, gyvename ar mokomės Užupyje, kiekvieną dieną praeiname ne pro vieną ir ne pro du meno kūrinius, net nesusimąstydami, kada jie buvo pastatyti, kas juos sukūrė, kiek laiko jie dar gyvuos. Tad 2D klasės mokiniai puikiai atskleidė ir pristatė šią temą. O savo pristatymą baigė tikrai informatyviu video filmuku. Klausydami kiekvienas pajutome Užupio dvasią net iš namų.

2E klasė pristatė garsius Užupio žmones. Manau, daugelis iš mūsų tikrai sužinojo naujos ir įdomios informacijos. Aš pati, dirbdama su šia tema, tikrai labiau įsigilinau į Užupio praeitį ir jos atspindį dabartyje.  Klasė tikrai nustebino su be galo originaliu animaciniu filmuku apie Zenoną Šteinį. Pristatymo pabaigoje išgirdome styginiais instrumentais atliekamą kūrinį „Mūsų dienos kaip šventė!“, kuris, manau, visus nukėlė į mokyklos renginius, kai visi susikibę už rankų iš visos širdies dainuodavome kartu.

Klasių pristatymus baigė 2B klasė, kuri kalbėjo apie Užupio gatves ir jų tinklą. Tai buvo lyg puikus pasivaikščiojimas po Užupį. Susipažinome su gatvių istorijomis, pavadinimais. Galbūt, kiekvienam toptelėjo galvoje atsiminimai, patirti gatvių sankirtose ar pačiose gatvėse. Klasės pristatymo pabaigoje nuskambėjo puiki savita daina.

Na, o po antrų klasių pristatymų gerbiamoji direktorė tarė keletą padėkos žodžių ir renginio dalį baigėme Romo Lileikio palinkėjimu VUG‘o mokiniams: „Aš linkiu jums būti laisvais, drąsiais ir kūrybingais žmonėmis. Visuomet būti anapus baimės, smulkmeniškumo ir ego.“

                                      

   Urtė Gimžauskaitė, 2e kl.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *