ANTRA DIENA!

Antroji projekto diena atnešė labai daug jaudulio. Visi klasės mokiniai jaučia gana didelę įtampą, nes šiandien reikia padaryti visus likusius darbus. Daugeliui tas jaudulys „virsta“ į adrenaliną, kuris motyvuoja bei padeda veikti greičiau ir intensyviau.

              Rytoj, sausio 29 dieną, jau turėsime pristatyti užbaigtas projekto užduotis. Pristatymą žiūrės visi Vilniaus Užupio gimnazijos pirmokai ir daug mokytojų bei vertinimo komisija, taigi prieš tokią auditoriją kalbėti truputį baisu. Tokią užduotį – pristatyti mūsų veiklą – apsiėmė Dominykas, 1B klasės mokinys: ,,Rašau scenarijų, ką sakysiu, nagrinėju draugų padarytas skaidres, konsultuojuosi su klasiokais apie jų atliktus tyrimus, daugiau kaip ir nieko, tiesiog nusiteikiu būti centre ir patraukti visų dėmesį. Iš tiesų nelabai bijau, bet visgi jaučiu šiokį tokį jauduliuką“. Žinia, bus vertinamas ne tik turinys, kūrybingumas, bet ir taisyklinga lietuvių kalba.Taigi matome, jog temą pristatys žmogus, kuris pasitiki savimi, raiškiai kalba, jis bandys mūsų veiklą apibūdinti kuo įdomiau.

              Žinome, kad klasės mokiniai jaudinasi darydami užduotis dėl daugybės faktorių. Bet kaipgi jaučiasi klasės auklėtoja? Savo mintis apie projektą pateikia 1B klasės auklėtoja Sigutė Matiukienė: „Šių metų projektas- iššūkis mums visiems, o pirmokams ypač. Mane, kaip auklėtoją, labiausiai neramino tai, kaip reikės kiekvieną vaiką „pamatyti“, pastebėti, sužinoti, kuriam reikia pagalbos, kaip viską surikiuoti ir sudėlioti į savo vietas, kai negali bendro vaizdo matyti gyvai. Mano vaikai tikri šaunuoliai. Atsakingai vertina savo veiklas, padeda vieni kitiems ir kol kas puikiai susidoroja su savo užduotims. Antrai dienai baigiantis, tikiuosi, kad beveik visi darbai bus atlikti ir rytojaus galima bus laukti ramia širdimi.“ Manau, to paties tikisi ir visi klasės mokiniai.

              Taigi su pilnomis rankomis neužbaigtų darbų, jauduliukų ir savotiško smagumo laukiame rytojaus, kai galėsime parodyti tai, ką stropiai rengėme pastarąsias dvi dienas. Bus įdomu pamatyti, kaip sekėsi kitų klasių mokiniams. Be to, daug sužinosime apie savo mylimą Užupį – rajoną, kuriame mokomės.

                                     

   Monika Valavičiūtė, 1 b klasė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *